Comunitate

SCURT ISTORIC

Parohia Ortodoxa Romana „Sfantul Ierarh Nicolae si Sfintii Mucenici Epictet si Astion“, din Duisburg, a luat fiinta pe data de 25.12.2013, prin stradania Parintelui Nicolae Sorin Abuziloaie, sustinut in acest demers de Parintele Arhidiacon Martin H. Lissman.75041_1374462652819411_1066122366_n
Din punct de vedere canonic, parohia se afla sub jurisdictia Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa centrala si de Nord, cu sediul la Nürnberg, care il are drept pastor sufletesc pe Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Dr. Serafim Joanta. La inceputul lunii decembrie 2013, Inaltpreasfintitul Mitropolit Serafim si-a exprimat dorinta de a infiinta o parohie romaneasca in orasul Duisburg (landul NRW) pentru a veni in sprijinul sufletesc al romanilor din orasul Duisburg si imprejurimi. Aceasta ascultare a revenit Parintelui Nicolae Sorin Abuziloaie, pe atunci preot misionar la Parohia „Tuturor Sfintilor“ din Köln. La rugaminte Inaltpreasfintiei Sale Serafim, acestor demersuri li s-a alaturat si Parintele Arhidiacon Martin H. Lissman, care a avut un rol important in accelerarea infaptuirii noului proiect.
Astfel, in data de 20 decembrie 2013, cei doi parinti au obtinut o intrevedere cu Parintele Johann Mehring, parohul bisericii catolice “Christus König”, din Duisburg-Rheinhausen, care ne-a pus la dispozitie pentru scurt timp capela bisericii. Prin urmare, in data de 25.12.2013, Parintele Nicolae si Parintele Arhidiacon Martin, au savarsit prima Sfanta Liturghie ortodoxa a noii parohii. In luna februarie 2014, prin bunavointa parintelui Jörg Monier, am savarsit Sfinta Liturghie in Biserica “Sf. Maria” (Marienkirche).

La sfarsitul lunii februarie 2014, in urma unei intrevederi cu Parintele Decan Bernhard Lücking, protopop al Bisericii Romano-Catolice din Duisburg-Essen, in care i-am adus la cunostinta rugamintea Inaltpreasfintitului Serafim de a ne oferi un locas in care sa se oficieze Sfanta Liturghie in fiecare duminica si in sarbatori, parintele Lücking, cu amabilitate si deschidere spre valorile duhovnicesti ale Bisericii Ortodoxe, a oferit noii parohii romanesti din Duisburg in regim de chirie biserica “Sankt Anna” din Duisburg-Neudorf. Astfel, incepand din luna martie 2014, Sfanta Liturghie se oficiaza in fiecare duminica si sarbatoare, iar numarul credinciosilor creste de la zi la zi.

Parohia noastra are ca ocrotitori pe Sfantul Ierarh Nicolae (praznuit la 6 decembrie) si pe Sfintii Mucenici Epictet si Astion (praznuiti la 8 iulie).

Nadajduim ca acest scurt istoric sa-si extinda continutul odata cu trecerea timpului, avand speranta ca vom contribui cu totii, preoti si credinciosi, prin viata noastra crestin-ortodoxa si prin implicarea in urmarea lui Hristos, la inflorirea parohiei noastre.

SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE !

Contul pentru sustinerea financiara a Parohiei

Rumänische Orthodoxe Gemeinde Hll. Epictet uns Astion

Volksbank Rhein-Ruhr eG

IBAN : DE27350603861807430006

BIC : GENODED1VRR

Verwendungszweck: Beitrag sau Spende Kirchengemeinde .

   
       

Lasă un comentariu